BESTE RESTAURANT VAN BREDA

Fine Casual Dining

Tripadvisor

The 10 best “Fine Dining restaurants” in Breda. Lees meer >>
Tripadvisor

Februari, 2021

Hotspots in Breda

Bij Chocolat voelt het alsof je een avondje in Frankrijk doorbrengt. In een prachtig interieur in chocoladetinten kan je genieten van de Franse keuken. De menukaart is creatief en spannend. Lees meer >>

Laura Lemmers

Januari, 2020

Tripadvisor

The 10 best “Fine Dining restaurants” in Breda. Lees meer >>
Tripadvisor

Februari, 2021

CLEMENT IS WINNAAR WINE MAKING CHALLENGE 2020

Loesje Clement nam het op tegen Bart van Brummelen (Kist vol kurken, Soest), Rianne Ogink (Zoldering, Amsterdam), Jeroen Binder (1910, Eindhoven), Corine Vink (Amused Food and Wine, Hardenberg), Pauline Struyk (Restaurant Sillyfox, Veghel), Edgaras Razminas (De Lindehof**, Nuenen), Joey Lange (Restaurant Fred**, Rotterdam) Randy Bouwer (Restaurant Vigor, Vught) en Nicole Oosthoek (De Nederlanden*, Vreeland). Lees meer >>

Entree Magazine

Februari, 2020

CHOCOLAT IN BREDA IS NU OOK DE BESTE ‘WIJNMAKER’

Sommelier Loesje Clement van Chocolat in Breda is nu ook de beste ‘wijnmaker’ Lees meer >>

BN de Stem

Januari, 2020

Michelin Gids

Verleidelijke dames kijken toe vanop grote canvassen, en rond u trendy meubilair en chocoladetinten. Wat is Chocolat een sexy plek! De creativiteit van Dorus Clement is al even opwindend. Hij speelt met een rijk smakenpalet en introduceert graag smaakmakers als vadouvan en yuzu in gerechten die Franse flair hebben. Dit is een chef met open vizier! Lees meer >>

Michelin Guide

Juli, 2019

Heerlijke lunch!

Restaurant Chocolat ligt in winkelhofje ’t Sas in het centrum van Breda. In de zomer is er een mooi terras. Chef Dorus Clement probeert graag nieuwe smaakcombinaties uit. We genieten van een lekkere tonijntartaar met een hartige crumble van zeewier. De goed gebakken varkenslende met compote van ui en crème van aubergine wordt geserveerd met een jus van sambal die het gerecht af maakt. Het dessert doet de naam van het restaurant eer aan: een chocolade kogel gevuld met chocolade mousse, fris kweepeer ijs, chocolade panna cotta en chocolade krokantje. Bijpassende Madeira brengt het geheel naar een hoger niveau. Een mooie afsluiter van een heerlijke lunch. Lees meer >>
Gault Millau

Juli, 2019

In mediterrane sferen bij Chocolat

Chocolat is al vijftien jaar een van de betere restaurants in Breda. Het is aan chef-kok Dorus Clement, die sinds een jaar ook eigenaar is, de taak om die status te handhaven. Tot dusver lukt dat prima. Lees meer >>

BN de Stem

Juli, 2019

Beste restaurant van Breda

Bijna een jaar geleden nam Dorus Clement het spreekwoordelijke stokje over. Eindelijk kon hij zijn droom waarmaken. Dat gaat hem behoorlijk goed af; onlangs won restaurant Chocolat de award “Beste restaurant van Breda”. Nu, een jaar na overname, wil hij dit samen met zijn gasten vieren. Dit door middel van een 5-gangen menu dat is samengesteld met zijn favoriete gerechten van het afgelopen jaar. Lees meer >>

Stappen & Shoppen

Juli, 2018