Pasen 2020 bij Chocolat

Eerste en Tweede Paasdag serveren we tijdens lunch & diner een 4-gangen Paas-menu waar je Lentekriebels van krijgt 😉

Ontvangst met een glaasje bubbels of verse jus d’orange
(het menu verschijnt later op onze website)

Valentijn 2020

Valentijn 2020

Valentijnsdag… wordt ook wel de dag van de liefde genoemd. Hét ideale moment om je geliefde eens goed te verwennen. Of je nu net aan het daten bent, een geheime liefde hebt of al jaren samen bent. Wij verwennen jullie met een 5 gangen love menu!

Winnaar Wine Making Challenge · Loesje Clement

Winnaar Wine Making Challenge · Loesje Clement

Loesje Clement heeft de Wine Making Challenge 2020 gewonnen. Ze treedt daarmee in de voetsporen van sommeliers Lendl Mijnhijmer, Tim Theuns en Leonie Mooijekind.

De Wine Making Challenge vond plaats op maandag 13 januari 2020 op de Wine Professional, en niet tijdens Slag op de Schelde zoals voorgaande jaren. Deelnemers van deze wedstrijd maken een eigen blend en de winnende wijn wordt ook daadwerkelijk gebotteld.

Loesje Clement volgt eerdere winnaars op als Lendl Mijnhijmer, Tim Theuns, en Leonie Mooijekind.

Van de blend van Loesje Clement worden duizend flessen gemaakt met haar naam op het etiket. Deze limited edition zal gedistribueerd worden in de 14 landen waar de QuiXote Pago wordt gedronken binnen Europa, Azië en USA.

 

 

 

Deelnemers Wine Making Challenge 2020

 

 

  • Bart van Brummelen – Kist vol kurken, Soest
  • Rianne Ogink – Zoldering, Amsterdam
  • Jeroen Binder – 1910, Eindhoven
  • Corine Vink – Amused Food and Wine, Hardenberg
  • Loesje Clement – Chocolat, Breda
  • Pauline Struyk – Restaurant Sillyfox, Veghel
  • Edgaras Razminas – De Lindehof, Nuenen
  • Joey Lange – Restaurant Fred, Rotterdam
  • Randy Bouwer – Restaurant Vigor, Vught
  • Nicole Oosthoek – De Nederlanden, Vreeland

 

Bron: MissetHoreca

 

Twenty Twenty · Januari 2020

★ ★ Wij wensen iedereen een knallend uiteinde van 2019 en een gelukkig, gezond, liefdevol en culinair Twenty Twenty ★ ★

Wij hebben zin in een nieuw jaar met nieuwe plannen, nieuwe uitdagingen, samenwerkingen en kijken ernaar uit jullie weer te mogen ontvangen bij Chocolat.

Om het jaar culinair in te luiden hebben we een splinternieuw Twenty Twenty gastromenu voor u samengesteld!

Dinerkaart November

Dinerkaart November

WIJ HEBBEN EEN NIEUWE DINERKAART

Ongeveer vijf keer per jaar presenteren we een nieuwe dinerkaart. Komende maand spelen pure ingrediënten uit het winterseizoen de hoofdrol.

Kom bij ons genieten van een 5 of 6 gangen Gastro-Menu of een 3- of 4 gangen Keuzemenu met onder andere: Kabeljauw, Hoender, Hert, Rookworst, Eendenlever, Kreeft en Peer & Amandel.

VACATURE · MEDEWERKER BAR & MEDEWERKER BEDIENING

VACATURE · MEDEWERKER BAR & MEDEWERKER BEDIENING

Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar parttime medewerkers voor de bar & in de bediening. Lijkt het je leuk om in een jong en enthousiast team te werken?

 Laat dan hieronder je e-mail adres achter dan nemen wij contact op met jou!

WIJN – SPIJS DINER LA PERSISTANCE · GOLFBAAN PRINCENBOSCH · RESTAURANT CHOCOLAT

DONDERDAG 21 NOVEMBER

La Persistance, Princenbosch & Chocolat gaan u verleiden met een culinair 5 gangen diner op Golfbaan Princenbosch.

We ontvangen u graag op donderdag 21 november om 18.00 uur met een glas Bubbels.

Waarna u om 18.30 aan tafel gaat om te genieten van amuses, een 5 gangen diner, begeleidende wijnen, tafelwater & koffie met friandises.

€ 79.50 p.p. All-in

Het adres is:

Golfbaan Princenbosch
Bavelseweg 153, 5124 PX Molenschot

Reserveer telefonisch: 0161-431811

Wijn – Spijs diner · MASI | 22 oktober

Bent u ook een groot fan van de prachtige wijnen van het beroemde Italiaanse wijnhuis Masi? Dan mag u deze bijzondere avond zeker niet missen! 

Op dinsdag 22 oktober a.s. organiseren we een‘wijn-spijs avond’ met wijnhuis Masi en speciaal daarvoor is brandmanager, Michel Pistorio, aanwezig om u alles te vertellen over de wijnen van Masi. 

Dit familiebedrijf is de absolute referentie in de kunst van het produceren van Amarone op wereldniveau. Het verhaal achter deze en de andere wijnen van het huis wordt deze avond toegelicht onder het genot van een:

 4-gangen diner inclusief aperitief, amuses, begeleidende wijnen, tafelwater & koffie met friandises. € 69.50 p.p. (all-in)

4-gangen menu

Brood · Olijfolie · Zeezout

Amuses

Zeebaars · Grapefruit · Kreeft · Basilicum 

Rog · Coquille · Sukade · Eryngii · Knolselderij 

Rund · Boerenkool · Pastinaak · Jus van Biet

Marbré van suikerbrood · Valdeon · Vijgen 

Koffie · Chocolat

 

Datum : Dinsdag 22 oktober a.s.

Ontvangst : vanaf 18.30

Aanvang : 19.00 uur

Prijs : € 69,50 per persoon (all-in)

We kijken ernaar uit u de 22e te verwelkomen!

 

Foodblog September

Foodblog September

Uit eten bij Chocolat: zwaardvis, Koreaans rund, schol, kalf & meer

In het centrum van Breda zijn de culinaire restaurants op 1 hand te tellen. Eén van deze culinaire parels is restaurant Chocolat. De keukenbrigade staat onder leiding van eigenaar en chef-kok Dorus Clement. In de open keuken worden lunchgerechten, culinaire chef’s menu’s en heerlijke bites bereid. Onlangs hebben we bij Chocolat genoten van verschillende bites en het 3-gangen keuzemenu (€38). Bron: Smakelijk Breda

Chocolat Bites

Chocolat heeft bites die je kunt delen met je tafelgenoten. Of je nu gezellig gaat borrelen of begint met enkele hapjes voor je diner, alles is mogelijk. Zo heeft het restaurant Zeeuwse creuse, naturel (€2,50 p/s) en op Oosterse wijze (€3 p/s). Maar ook voor super verse sashimi van tonijn met soja, wasabi en gember (€8,50) ben je bij Chocolat aan het juiste adres.

Een bite die je zeker niet mag missen is de huisgemaakte filet american (€7,50) met truffel en toast. Deze heerlijke filet american, 1 van de lekkerste in Breda, is overigens ook terug te vinden op de lunchkaart, zoals bij de Sandwich Chocolat. Maar ook het plankje met Ibericoham, rechtstreeks geïmporteerd uit Italië, mag natuurlijk niet ontbreken op de bites kaart.

3-gangen keuzemenu

Na de bites beginnen we aan de amuses van het menu. Zo proeven we gazpacho van watermeloen, tomatensap en komkommer met een rietje van gekristalliseerd suiker en dus eetbaar. Daarnaast doperwten mousseline met een crème van wasabi en merengue van komkommer. Tot slot een stukje appel gedrenkt in ‘virgin mojito’ met een custard van dezelfde mojito.

Zwaardvis & rund

Het eerste voorgerecht is zwaardvis met Hollandse garnalen. Bij de vis wordt onder andere komkommer, meloen, quinoa en crème van exotisch fruit geserveerd. Xarel-lo Coma Romà is de bijpassende wijn. Een frisse witte, lichte fruitige wijn gemaakt van 100% Xarel-lo: één van de drie gebruikte witte druivenrassen voor een traditionele Cava.

Ook de bijpassende wijn voor het andere voorgerecht komt uit Spanje: Torres Pazo das Bruxas. De wijn wordt gemaakt van 100% albariño en is knisperfris met citroen, venkel en witte bloemen. Dit gerecht bestaat uit Koreaans gemarineerd rund met verschillende bereidingen van courgette, radijs en een heerlijke schuim van kokos.

Kalf & schol

Rosé gebakken kalfsvlees staat centraal bij het hoofdgerecht. Bij het mooie vlees liggen bereidingen van onder andere bataat en aubergine. Een krachtige jus (van lavas) ontbreekt niet. Bovendien genieten we van heerlijke huisgemaakte rendang. Het Indonesische vlees wordt in een apart schaaltje geserveerd. Bij dit gerecht wordt Bomba Tempranillo geschonken; een rode wijn vol met rood fruit met een tikje vanille en geroosterde koffie.

Bij het andere hoofdgerecht drinken we een blend van Chardonny en Viognier van het Franse wijnhuis Terza. In de mond een langdurende frisse smaak met veel tonen van tropisch fruit. Het gerecht bestaat uit mooi gebakken schol met verder een tartaar van wortel, crème van saffraan, couscous, zeekraal en saus van verjus.

Dessert & kaas

Het dessert bestaat uit verschillende bereidingen van blauwe bessen, waaronder een mousse en sponscake. Daarbij sorbetijs van passievrucht en vanille, merengue en lavendel. Heb je liever kaas dan een dessert? Chocolat serveert ook (zonder meerprijs!) een kaasplankje met verschillende soorten kaas met vijgen notenbrood, wortel-gember compôte en rode port stroop. Bij de kazen wordt een sherry geschonken met tonen van chocolade, rozijnen en krenten: Lustau east India Solera.

Deliveroo

GENIET NU OOK THUIS VAN DE LEKKERSTE CHOCOLAT LUNCHGERECHTEN

Geen zin of tijd om de deur uit te gaan? Iets te vieren op kantoor of thuis?

Bestel de lekkerste Chocolat lunchgerechten via Deliveroo!

Bijvoorbeeld de Sashimi Chocolat (Rauwe bereidingen met tonijn & zalm) of de Sandwich Chocolat met carpaccio · Filet Americain · ei-truffel & ganzenleverkrul